В концертната зала Крокус сити хол в района на Красногорск край Москва в

...
В концертната зала Крокус сити хол в района на Красногорск край Москва в
Коментари Харесай

14 загинали след стрелба, взрив и пожар в концертна зала в Русия

В концертната зала " Крокус сити хол " в региона на Красногорск край Москва  в петък вечерта е имало въоръжено нахлуване. Чути са гърмежи, избухнал е и пожар, който е обхванал постройката. 

По последни данни са починали минимум 14 души , оповестява се и за ранени. По данни на канала в Telegram Baza най-малко 35 души са ранени.

Според източници обаче, броят на жертвите може да е доста по-голям. 

Над 30 регионални и 20 столични екипи на Бърза помощ са били изпратени.

Също по този начин поради пожара повече от 100 души са останали блокирани в постройката. 10 рейса са били изпратени за евакуация от мястото на нещастието, са съобщили от Министерството на превоза на Москва.

 Според РИА Новости трима души в камуфлажни облекла са разкрили огън. Стрелбата е почнала на партерния етаж.

ТАСС оповестява, че на място са службите СОБР и ОМОН, а също и пожарни. Около 1/3 от постройката е обхваната от пламъци, а пожарната работа е дала високо равнище на трудност. 

По информация на ТАСС стрелбата се е провела с автоматизирано оръжие. Има данни и за гърмеж, в резултат на който се е разразил и огромен пожар. На видеоклипове в обществените мрежи се вижда дирек от дим над постройката.

????????⚡️SOBR began storming the Crocus City Hall building

The number of victims of the shooting at Crocus City Hall has increased to 130, media reports.
— Megatron (@Megatron_ron)
Стрелбата е почнала преди началото на концерта на рок групата " Пикник ".

След това, съгласно кореспондента на РИА, който е на място, нападателите са хвърлили граната или бомба, която е провокирала пожар.

Органите на реда и избавителните служби работят на мястото, е декларирал представител на управлението пред " Интерфакс ", отказвайки други мнения.

Още преди да се оповестят публични данни за ранените и починалите държавната ТАСС заяви, че патриарх Кирил се моли за потърпевшите . А кметът на Москва Сергей Собянин разгласи, че кметството ще окаже поддръжка на тях и фамилиите им.

В целия окръг Подолск са анулирани всички всеобщи мероприятия във връзка със стрелбата.

Движението по 65-67 км на Московския околовръстен път в региона на бедствието е затруднено. Станция Мякинино работи обикновено.

Белият дом изрази съболезнования за нападението. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР